sisi_ Шънуншъ
Местожителство : Плевен
| Заглавие: проблем с пишкане Чет Авг 13, 2009 1:28 pm | |
| Здравейте на ваички почитатели на чау чау! От скоро имам чау, на 3 месеца е в момента. Не знам как да го науча да ходи навън до wc. Направо е трагедия всичко напишква, дори мен редовно, само ходя след него и чистя постоянно, имам чуството че изобщто нищто не разбира. Дайте ми моля ви някакъв савет как да го науча | |
|
Огнеслав Яо
Местожителство : София
| Заглавие: Re: проблем с пишкане Чет Авг 13, 2009 2:31 pm | |
| Първоначално е добре да го научиш да ходи до тоалетна на едно точно определено място вкъщи и след това да преминеш към приучаване отвън. Не знам пробвала ли си метода с вестника, според мен той дава добри резултати. Та ето за какво става дума... Трябват ти малко стари вестници и голяма доза търпение. Когато видиш, че кучо се е изшишкал някъде взимаш вестниците и попиваш, скарваш се строго, водиш го до банята или терасата, където исакаш да си свършва работата. Тази процедура повтаряш няколко пъти, като оставяш вестника на съответното място, за да може да го подушва. (Вместо вестници вече е модерно да се използват специално приспособени за целта памперси, които станаха доста разпространени.) Ако имате сложена трета ваксина, то можеш да го извеждаш и навън. Имай на предвид, че на малките кученца им се ходи до тоалетна непосредствено след като се събудят, както и след всяко хранене. Извеждай го именно тогава, общо по четири пет пъти дневно, в началото, като посепенно намаляш излизанията. С времето ще спре да се изпуска, просто е необходимо търпение. | |
|
sisi_ Шънуншъ
Местожителство : Плевен
| Заглавие: Re: проблем с пишкане Съб Авг 15, 2009 11:40 am | |
| Ок, много благодаря за съвета, ще пробвам всичко , но се учи много бавно. Особенно като го изведа навън, голямо дърпане се дърпа, все едно че е магаре и не иска да е с каишка. | |
|
Sunnshine Шънуншъ
Местожителство : Pernik
| Заглавие: Re: проблем с пишкане Пет Апр 13, 2012 4:57 pm | |
| i moito chao chao oshte ne se e nauchilo da xodi na wun do wc a edwa na 6 meseca weche pochiti e sprqlo da pishka no wse pak otnowo pishka .. | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: проблем с пишкане | |
| |
|