| Здравни проблеми характерни за породата Чау | |
|
+14Vasse smartbg1 MOCART Niki_92 miroslava tany_79 IA--- dragag LollyPopins lazi_89 xtinam aniko bebcho Огнеслав 18 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
smartbg1 Шънуншъ
Местожителство : Благоевград
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау Чет Юни 02, 2011 9:39 pm | |
| Преди два дни моето чао не даваше да го реша по гривата, след като заспа забелязах че козината му е там се е затупала, но кагото почвах да го сресвам то скачаше и започваше да се сърди. Сутринта когато станах забелязах че гривата му има много лош мириз. Страшно се изплаших и го заведох на лекар. Той каза че се е получилa екзема от топлото време. Подстрига участака с машинка и му би инжекция (някакъв антибиотик който поставяме 3 дни). Даде ни и да го мажем с Cortizeme на Virbac. Проблема е че каза че лечението ще продължи с някакви хапчета, които така и незапомних как се казват но мисля че беше нещо с буквата П. Та тези хапчета били австрийски и помагали много при подобни кожни проблеми, но от тях се спирал растежа на кученцето. Моето чао е само на 7 месеца и много се притеснявам да му даваме хапчета, които може да му спрат растежа. Иначе ми каза че с Cortizeme ще трябва да се мажем около 2 седмици. Какво бихте ме посъветвали да направа? Дали да му давам от тези хапчета? Това, което най силно желая е кученцето да оздравее. | |
|
| |
Огнеслав Яо
Местожителство : София
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау Нед Юли 03, 2011 2:34 am | |
| Отиди на друг ветеринарен и виж дали той е на същото мнение относно лечението. Не пребързвайте с медикаментозното лечение. | |
|
| |
Vasse Шънуншъ
Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау Сря Юли 20, 2011 1:09 pm | |
| Здравейтъе и от мен.Преди 1 месец си взех и аз куче чао чао.Очарована съм от нея , но проблема ми е че много и мирише козината.Къпана е вече 2 пъти ,но не помага.Кучето е на 2 години и е гледана на двора , а аз искам да си я гледам в къщи.Моля дайте ми съвет какво да правя.............Нормално ли е за тази порода да мирише така............Предварително благодаря | |
|
| |
xarlito Шънуншъ
Местожителство : xisar Humor : 0892 32 23 20
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау Вто Юли 26, 2011 10:00 am | |
| ZDRAVEIITE ISKAM DA POPITAM MOETO KY4E MNOGO XARKA I VA6ITE LI SA TAKA ILI IMA PROBLEM | |
|
| |
Vankata7 Гост
| Заглавие: Сълзене от очите Вто Юли 26, 2011 3:25 pm | |
| Здравейте ! Имаме си малка сладурана на 2 годинки, която е много енергична и жизнерадостна, храни се нормално и като всяко чау-чау е леко непослушна. Проблемът обаче е, че от доста месеци вече ни сълзят очите - първо беше малка вадичка на едното, после малко и на другото и така проблемът се задълбочаваше с времето докато не се стигна до сегашното състояние - две постоянни вадички на двеете очи, които са доста широчки... О треме на време виждам как се опитва с предната лапа да се почеше по очето.Ветеринарят ни предписа някакви капки, но както казах нашата мадама е типичният своенравен представител на породата си и след първият опит да й сложим от капките повече не се и опитахме - беше много травматично изживяване за животинката и за нас . Ветеринарят ни увери, че не става въпрос за "Ентропион" (обръщането на миглите към очната ябълка) и че с капките ще й мине, но уви- при нас просто не са вариант. Та питам - този проблем може ли да се реши и по друг начин и дали представлява опасност за общото й състояние или може да се пренебрегне като козметичен дефект .... ? Благодаря предварително |
|
| |
mariq5 Шънуншъ
Местожителство : plovdiv
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау Сря Авг 31, 2011 6:46 pm | |
| Здравейте,имам женско чао чао на 5 месеца,и от няколко дни се изправя много трудно мисля,че я боли задната лапа,преди няколко дни баща ми я наспъпал може да е от това.Да изчакам ли да и мине или да я заведа на ветеринар,иначе има апетит и не скимти? | |
|
| |
ARES Шънуншъ
Местожителство : Габрово
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау Чет Сеп 08, 2011 8:19 pm | |
| Чау не са кучета, които скимтят! Поне аз незнам за такъв случай, прословути са с това! Заведете я на лекар, не се чудете, дори и да е само за лично успокоение. Вземате ли калции? | |
|
| |
stefanova Шънуншъ
Местожителство : Враца
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау Вто Окт 23, 2012 5:40 pm | |
| Здравейте! Имам от скоро малък чау и днес бяхме на втора ваксина.Предупредиха ме,че едно на 150 кучета правят алергична реакция и ЕТО...точно на втория час след нея малкото бебе повърна,подуха му се очите и муцунката /жална картинка/ веднага отидохме и му направиха противоалергична инжекция. Очичките спаднаха,но е унил,спинка. Някой патил ли е така? Страх ме е нощес нещо да не му стане!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Здравни проблеми характерни за породата Чау | |
| |
|
| |
| Здравни проблеми характерни за породата Чау | |
|